Duurzaam

oog voor.
een betere wereld

Verantwoord maatschappelijk ondernemen om bij te dragen aan een betere wereld

Zo werkt het

Wij adopteren voor jou een Koraalboompje

coral tree intoappsnwebs

logo intoappsnwebs

Bewustwording

Steeds meer ondernemers worden zich ervan bewust, dat het hebben van een duurzame bedrijfsvoering belangrijk is. Dit doen we samen door hele simpele stappen te zetten; groene stroom, hergebruik van artikelen en kantoor meubilair, apparaturen uitschakelen, minder papier gebruik, meer thuis werken, afvalscheiding, planten op kantoor, etc..
Dat is erg mooi, want alle kleine beetjes helpen.
Naast het nemen van deze stappen, draagt Intoappsnwebs nog op een andere manier bij en eventueel samen met jou. Lees hier verder waarom en hoe!

Opwarming

Denken we aan de opwarming van de aarde, dan denken we al snel aan smeltende poolkappen, aan toename van broeikasgassen, vulkaanuitbarstingen en ga zo maar door. Maar ook onder water richt de warmte veel schade aan. De temperatuur van het zeewater is de laatste eeuw dermate aan het stijgen, dat het ook funest is voor de koraalriffen.
Als de koraalriffen verdwijnen, is er een grotere dreiging van overstromingen en is de kans op extreme schade bij bijvoorbeeld tsunami’s, vele malen groter.
Tevens zijn wereldwijd honderden miljoenen mensen die afhankelijk zijn van het rif, hun voedsel of inkomen kwijt. Denk aan de visserij en toerisme.

Rol

Ook de hoeveelheid soorten organismen is ontzettend hoog in de koraalriffen. Dit komt onder andere omdat veel dieren een specifieke functie hebben in het rif. Met het verdwijnen van de koraal, verdwijnen vele soorten organismen mee.
Daarbij speelt koraal ook een belangrijke rol in onze medicijnkastjes.
Veel medicijnen of stoffen ervan komen uit het koraal.
Én koraal is natuurlijk ook gewoon heel erg mooi, het zou triest zijn als het verloren zou gaan.

Waarom een boompje adopteren?

Met deze adoptieprogramma nemen we deel aan de restauratie inspanningen van Reef Renewal Foundation in Bonaire. Door deze adoptie helpen we mee aan het herstel, pleiten we voor zeedieren in het wild en vormen we een integraal onderdeel voor het behoud van deze aquatische schatten voor toekomstige generaties.

En hoe doe je dat?

Heel eenvoudig. Als je klant wordt van intoappsnwebs, dan adopteren wij uit naam van jou een koraalboompje.
Je mag het zelf een eigen naam geven en jouw koraalboompje wordt dan zes tot negen maanden verzorgd door medewerkers en vrijwilligers. Daarna als het groot genoeg is, wordt het uitgeplant op een restauratieplaats en zorgvuldig gecontroleerd en onderhouden. Je ontvangt een officiële certificaat van adoptie, een bedankbrief en een digitale afbeelding van jouw koraal in de 'kinderkamer'.

En zo draag je op een andere bijzondere manier bij aan een groener en schoner planeet!

Samen

Kleine veranderingen samen,
maken een groot verschiloog voor de volgende generaties